26 Haziran 2014 Perşembe

GO! Ekolojik Diktatörlük

GO! Ekolojik Diktatörlük

Dirk C. Flack

 

 

Bir tavsiye üzerine aldığım ama oldukça memnun kaldığım distopya ve bilimkurgu karışımı, 1994'te Almanyada yılın bilimkurgu kitabı ödülünü almış bir kitap. Diktatörlüğün her ortamda ortaya çıkabileceğini anlatıyor. Post apokaliptik bir evrende geçiyor ki çalışma kampları ve şehir kampları bölümleri oldukça sürükleyiciydi. Distopya severlerin okumasını tavsiye eder, bu kitabı okumama vesile olan biravucgokyuzu'nede teşekkürlerimi sunarım.

Kitaba gelecek olursak. Dünyada nükleer kazaların ve ekolojik kirlenmenin önlenemez boyutlara gelmesi sonucunda gezegenimiz bir çöküş dönemine geçiyor. Buna engel olmak isteyen bir grup çevreci (ki bunlar gizliden gizliye oldukça büyümüş ve nükleer santraller ile doğaya zarar veren fabrikalara saldırılar düzenleyip bunların işlevlerini duraklatmaya çalışıyor) bir devrim yaparak kapitalist düzeni çökertmek için ciddi bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. Bu darbe sonucu büyük kayıplar verilmesine rağmen kapitalizm çökertilip yerine GO! devletlerini kuruyorlar. GO! devletlerinde para, mülk edinme, inşaat, silahlanma, doğaya zarar verme, et yemen, hayvanlara zarar verme ve ağaç kesme kesinlikle yasak ve suçu ölüm. Devlet dediğime bakmayın siz. Diktatörlüğün ekoloji maskesi giymişinden hallicedir durumları. Silahlanma yasak olmasına rağmen devletin kolluk güçleri sözde dünyayı koruma adı altında kitlesel insan kıyımları yapmaya devam ediyor.
Halklar bellli başlı bölgelerde yaşamını sürdürüyor. Suçlu veya hastalıklı olmayan bireyler devletin belirlediği konutlarda yaşamını sürdürürken bir de arındırma kolonileri denilen tamamen yeni nesil doğayla barışık bir kitle yetiştirilen bölgelerde mevcut. Suçlu ve hastalar ise riskli bölge denilen harap olmuş şehirlerde tecrit edilmiş bölgelerde tutuluyor. Suç işleyenler çalışma kampına veya şehir kampına gönderiliyor. Çalışma kampları şehirin kanalizasyon, nükleer ve radioaktif atık arındırma temizleme bölgelerinde çalıştırılmak üzere bir araya getirilen suçluların çalıştığı bir birim. Şehir kampları ise tamamen ölüm ve hastalık yuvası olup kendi başlarının çaresine bakmaları için terkedilmiş insanların bulunduğu bölgelerdir.

Buraya kadar kitaptaki atmosfer hakkında bilgiler sundum burdan sonrasını okurlara bırakmayı tercih ediyorum. Umarım okurken iyi vakit geçirirsiniz.
Ek not: Kitabın fiyatı 3 tl olup sayfa sayısı 255'tir, almak isteyenler kitapyurduna bakabilir stokta vardı.

2 yorum:

  1. elinize saglık kitap gerçekten mükemmelmiş konusu itibariyle:) bilinen ütopya ve distopyalar dışındakilere de ilgi duymalı bence okurlar bu sayede böyle güzel kitapları ıskalamamış olurlar ki siz de yazınızla böyle bir imkan sunuyorsunuz biz okurlara çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkrüler :) Genel anlamda hem distopya hem bilimkurgu hem de ekolojiye meraklı kişiler için bulunmaz bir fırsat. 3'ü bir arada daha ne olsun :)

      Sil